Mestringsforløb 2
Et mestringsforløb over 12 uger for leder og medarbejder i samarbejde
Dette forløb har fokus på samarbejdet mellem Leder og på den kræftramte medarbejder. Vi støtter lederen med at hjælpe deres medarbejder i at vende godt tilbage til jobbet og fastholde dem efter en kræftsygdom.
Vi giver lederen viden, sparring og værktøjer til at håndtere medarbejderen, der bliver diagnosticeret med kræft – både under sygdomsforløbet og ifm. tilbagevenden til jobbet.
sideløbende hjælper vi den kræftramte med at afstemme deres egne ressourcer med senfølger i forhold til deres arbejdsopgaver, så der i fællesskab kan laves en realistisk indkøringsplan, der sikrer de bedste forudsætninger for en vellykket tilbagevenden til jobbet efter kræft.
Programmet er udviklet på baggrund af vores grundlægger Charlottes personlige erfaringer med brystkræft og hendes 14 års ekspertise i at hjælpe medarbejdere med stress og alvorlige sygdomme tilbage i arbejde.
Forløbsindhold
Indhold
- Sparring og rådgivning, som klæder leder på til at afholde
- Samtale ved diagnosticering
- Samtale ved sygemelding
- Sparring og rådgivning, som støtter leder med at afholde møder om fastholdelse af medarbejder, herunder
- Viden om senfølger og mulige konsekvenser det måtte have på medarbejderens arbejdsevne
- Arbejdsopgaver og timer i forhold til medarbejders ressourcer (senfølger)
- Forslag til en realistisk indkøringsplan
- Hotline for leder med svar inden for 24 timer under hele forløbet.
- Omsorgsscreening: Telefonisk introduktion til forløb og screening af medarbejder før opstart af mestringsforløb for at få indblik i deres situation og behov.
- Mestringsforløb: Et 5-ugers forløb med andre kræftpatienter (maks. 4-6 personer) for at lære stresshåndteringsteknikker, accept og indsigt i deres egne ressourcer, som skal danne grundlag for udarbejdelse af indkøringsplan. Formålet med holdundervisning er at opbygge et støttende netværk og undgå følelsen af ensomhed.
- Opfølgningssamtaler under indkøring: Løbende samtaler med medarbejderen over Teams for at sikre fortsat god indkøring samt sparring på evt. udfordringer.
- Ledersparring og opfølgning: Opfølgning med lederen under medarbejderens indkøringsperiode for at sikre optimal støtte og tryg kommunikation.
Målgruppe
- Dette forløb er for medarbejdere, der skal tilbage til jobbet efter kræft.
Det får jeres ledere
- De bedste forudsætninger for at fastholde deres medarbejder og selv føle sig tryg og vejledt under processen.
- Rådgivning til at planlægge og prioritere medarbejderens ressourcer effektivt samt kommunikere med resten af teamet.
- En effektiv og stabil indkøringsperiode for deres medarbejder med færre sygedage, der gør, at medarbejderen kan bidrage mere konsistent til virksomhedens mål.
- Øget samfundsansvar og social bæredygtighed